Ürün Özellikleri

(Azot)

 

     Bitkilerde yaprak ve gövde oluşumunu teşvik eden azot, bitki bünyesindeki önemli fizyolojik fonksiyonları, ürün miktarını ve ürün kalitesini doğrudan etkileyen bir besin maddesidir. Bitkilerde proteinin ana maddesi olup, güneş enerjisini bitki için yarayışlı enerji haline dönüştüren klorofil maddesinin temel yapı taşıdır.

     Bitki, yeşil aksamının gelişme döneminde çok miktarda  azot kullanırBundan dolayı azot yaprak ve gövde oluşumunu teşvik eder. Bitki üzerindeki bu etkilerden dolayı ürün miktar ve kalitesini etkinliğini belirleyen en temel besin elementidir. Bununla birlikte bitkisel üretimde uygulanan azot yıkanarak ortamdan uzaklaştığı için bu ürün kaybın önüne geçerek azotun bitki tarafından etkin bir şekilde alınmasını sağlar. Köklerin solunumunda, çiçeklenmenin zamanında gerçekleşmesinde, meyvenin (tohumun) oluşmasında ve olgunlaşmasında azotun rolü çok önemlidir. Azotça iyi beslenen ağaçların zararlılara karşı direnci de artar.

Sıvı Formattadır.

 

BOLWORM AZOT ( N )  
( Garanti Edilen İçerik ) W/W
Organik Maddde 15%
Toplam Azot                                       ( N ) 14,5%
Üre Azotu                                           ( N ) 6,8%
Nitrat Azotu                                       ( N ) 4,6%
Amonyum Azotu                             ( N ) 3,1%
Suda Çöz. Potasyum Oksit         ( K2O ) 4%
Suda Çöz. Çinko                               ( Zn ) 1,5%
Serbest Aminoasitlar 1%
PH 4 – 6

 

   

 

×

Hemen Sohbete Başla

Whatsapp